Spelt Banana Blueberry Pancakes with Fruits and Coconut Cream





Nach monatelanger Abstinenz melde ich mich direkt mit einem Frühstückspost aus dem leider verregneten Hamburg. Heute morgen war mir nach etwas "Comfort Food" und Süßlichem, sodass ich diese Dinkel-Blaubeer-Pancakes mit frischen Früchten und Kokoscreme-Sahne zauberte! 




Für 2 Portionen:

180g  Dinkelmehl
1 1/2 TL Weinsteinbackpulver
eine Prise Salz
1/2 EL Zucker
1 Ei
220ml Milch
1 EL Sonnenblumenöl

Optional:
1 zerdrückte Banane
2 EL Schokoladendrops
1 handvoll frische Blaubeeren

1 TL Kokosnussöl zum Ausbacken
1 handvoll frische Erdbeeren
125g Creamed Coconut (erhältlich im Asialaden oder Biosupermarkt)

Ei und Milch verrühren. Dann die trockenen Zutaten hinzugeben und zuletzt die zerdrückte Banane untermischen. Das Kokosnussöl in einer beschichteten Pfanne zerlassen und die Pancakes ausbacken (evt. nochmal etwas Kokosöl nachgeben damit die letzten Pancakes nicht schwarz werden!). Nach belieben gleich nach dem Einfüllen des Teiges in die Pfanne die Pancakes mit Blaubeeren oder Schokoladendrops bedecken. Tipp: Die fertigen Pancakes auf einem ofenfesten Teller bei niedrigster Stufe (z.B. 100°C oder der Warmhaltefuntkion) im Backofen warm halten.

Die Kokoscreme im Wasserbad schmelzen und anschließend kurz mit dem Handmixer aufschlagen, sodass eine cremige, sahnigartige Konsistenz entsteht. Die Pancakes anschließend auf einem Teller zu einem Turm schichten und mit Agavendicksaft, Kokoscreme und den frischen Früchten servieren! 

Good morning everyone!

It's been a long time since my last post. In the meantime, I have been more or less busy on Instagram and lacked a little creativity to create my own recipes. I was simply fed up with Instagram pictures and recipes so that I felt no need to post anything else. Speaking of, pancakes for breakfast seem like the most prominent picture I see on my instagram feed at the moment. So it seems a little bit ironic that this will be my first post in months. But they were just too good not to share.

I started this Saturday with homemade spelt pancakes with blueberries, banana and chocolate chips topped with coconut cream and fresh fruits. 

For 2 servings:

180g  spelt flour
1 1/2 tsp baking powder
a pinch of salt
1/2 tbs sugar
1 egg
220ml milk
1 tbs sunflower oil

Of your own choice:
1 mashed banana
2 tbs chocolate chips
1 cup of fresh blueberries

1 tsp coconut oil for greasing the pan
1 hand full of fresh strawberries
125g creamed coconut

Beat together egg and milk. Add the dry ingredients and the oil. Mash one banana and stirr it in the dough. Melt coconut oil in a pan and bake the pancakes. I heated the oven to 100 degrees Celsius to store the pancakes and to avoid them from cooling down. Now it's up to you what you would like to put in your pancake. You can either make them plain or add ingredients such as 1 tbs of blueberries and chocolate chips. 

For the coconut cream topping, I melted the coconut cream over a water bath and whipped it with the hand mixer for a few seconds, so that the texture became slightly creamy. Eventually arrange your pancakes as a tower and decorate them with agave syrup (too add a little extra sweetness!), fresh fruits and coconut cream.

Enjoy your weekend! 


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