Giant Cupcake



Ich liebe matschigen Kuchen, der innen nicht trocken ist! Deshalb ist dieses Rezept genau das Richtige für mich und all diejenigen, denen es genauso geht. Ich habe mir diese Cupcake Backform neu ersteigert, die Mengen reichen aber auch für einen normalen Guglhupf.

1 1/2 Cups Butter und 1 Päckchen Frischkäse in einer Schale verrühren. Anschließend 1 Cup Zucker, 1 Esslöffel fettarmer Joghurt und 2 EL Apfelmus hinzugeben und alles mindestens 5 Minuten mit dem Handrührgerät verquirlen. Dann 5 Eier einzeln in den Teig unterrühren, 3 Cups Mehl und eine Prise Salz hinzufügen. Der Kuchen muss 50-60 Minuten bei 180°C backen. 

In der Zwischenzeit kann die Erdbeersoße vorbereitet werden. Dafür 600g Erdbeeren waschen,vom Stiehl befreien und vierteln. Mit 1/4 Cup Wasser und 3 EL Puderzucker pürieren und zum Kuchen reichen.

I bought this Giant Cupcake pan at TK Maxx once and already tried out a recipe here. This time I did not feel like a chocolate recipe - it is pretty hot these days, so it would melt away anyway. So, I made a cream cheese-apple sauce pound cake. It is very soft and not dry at all. In combination with the strawberry sauce it fits just great to a hot summer's day.

For the cupcake pan or a regular pound cake pan:
Mix 1 package of regular cream cheese, 1 tbs of fat-free yoghurt, 2 tbs of apple sauce, and 1 1/2 cups of butter in bowl. Then add 1 cup of sugar and stirr everything with the hand mixer for at least 5 minutes. After that, mix in 5 eggs, but only one at a time. Add 3 cups of flour and a pinch of salt. Fill in the pan and bake for 50-60 minutes at 180°C/375°F. 

For the strawberry sauce, wash and cut 600g of strawberries and puré them with 3 tbs sugar and 1/4 cup of water. Serve with the cake and enjoy! 

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